Clubtoernooi 2024
Brigit Arbman Brigit Arbman

Clubtoernooi 2024

Het clubtoernooi van De Delftse Hout zal dit jaar op een andere manier worden georganiseerd dan voorgaande jaren. Namelijk wat compacter. Het toernooi vindt plaats tijdens twee weekenden begin juli. Het eerste weekend voor de enkels en het tweede weekend voor de dubbels. Bij het clubtoernooi hoort traditiegetrouw wel nog steeds dat je lekker veel kunt spelen (ook al verlies je). Maar dan wel in een verkorte opzet.

Vanwege groot succes herhalen we dit jaar op de vrijdagavonden het onderdeel Move Up Move Down waarbij je in ongeveer anderhalf uur wedstrijden speelt tegen wisselende tegenstanders. Op de vrijdagen organiseren we ook weer een barbecue.

  • Weekend van 5, 6 en 7 juli:

    • Vrijdag 5 juli: Move Up Move Down enkelspel. Voor jeugd om ongeveer 17 uur. Voor volwassenen later op de avond. Daarnaast is er ook een barbecue (je kunt ook mee-eten als je niet meespeelt).

    • Zaterdag 6 en zondag 7 juli: Dubbeltoernooi (met verkorte speeltijd/ sets). Vrijdagavond mogelijk als voorronde. Voor volwassenen en jeugd.

  • Weekend van 12, 13 en 14 juli:

    • Vrijdag 12 juli : Move Up Move Down dubbelspel. Voor jeugd om ongeveer 17 uur. Voor volwassenen later op de avond. Daarnaast is er ook een barbecue (je kunt ook mee-eten als je niet meespeelt).

    • Zaterdag 13 en zondag 14 juli: Enkelspeltoernooi (met verkorte speeltijd/ sets). Vrijdagavond mogelijk als voorronde. Voor volwassenen en jeugd.

Noteer de data alvast in je agenda!

Nadere informatie komt via clubmails en informatie op het park. We zijn ook te volgen via Facebook en Instagram.

We willen graag leuke avonden en activiteiten organiseren en zoeken nog enthousiaste hulp voor feestelijke activiteiten en evenementen. Ook zoeken we nog hulp bij de organisatie en indeling van de wedstrijden. Heb je zin om het Clubtoernooi van 2024 tot hoogtepunt van het jaar te maken? Neem dan contact met ons op! Ook als je meer wilt weten. Mail naar clubddh@gmail.com .

Douwe van der Kooi, namens het Clubtoernooi

Meer lezen
Kwaliteit van de gravelbanen
Brigit Arbman Brigit Arbman

Kwaliteit van de gravelbanen

Naar aanleiding van (1) verschillende signalen van leden over de ontoereikende kwaliteit van de gravelbanen en (2) het afgelasten van een deel van de wedstrijden op de eerste competitiezaterdag buiten, is er begin april een ingelaste vergadering geweest waarbij een afvaardiging van het Bestuur van onze vereniging, het voltallige Stichtingsbestuur en een afvaardiging van de Raad van Commissarissen van de Stichting aanwezig waren. De urgentie van de kwestie is door de verschillende afvaardigingen onderkend en er is uitvoerig en in een constructieve sfeer gesproken over verschillende mogelijkheden om de baankwaliteit op korte en lange termijn te verbeteren. Het Stichtingsbestuur behandelt deze kwestie met de hoogste prioriteit en heeft in samenwerking met Onno de ontwikkelingen rond de banen in kaart gebracht en advies ingewonnen van externe specialisten. De stichting zal in overleg met de vereniging een plan van aanpak opstellen. Tegelijkertijd benadrukken we dat de groundslieden en het overige personeel van de Stichting met grote inzet en toewijding hebben gewerkt aan het tijdig speelklaar maken van de banen.

De komende tijd zullen we jullie op de hoogte houden van de vervolgstappen. In de tussentijd kan iedereen zijn steentje bijdragen door de instructies voor het slepen van de banen tijdens en na het spelen in acht te nemen. Deze zijn te vinden op de bordjes bij de sleepnetten.

Meer lezen
Koningsdag
Brigit Arbman Brigit Arbman

Koningsdag

Zijn er nog leden die op Koningsdag op de rommelmarkt een kraam of kleedje hebben? En kun je nog spullen gebruiken? De boeken, kleding, spelletjes, etc. die niet zijn verkocht tijdens de seizoensopening kunnen opgehaald worden op de club.

Meer lezen
Start voorjaarscompetitie
Brigit Arbman Brigit Arbman

Start voorjaarscompetitie

Binnenkort start de voorjaarscompetitie (op 1 april voor junioren en Binnenkort start de voorjaarscompetitie (op 1 april voor junioren en in de week erna voor de senioren). In april, mei en begin juni zullen 63 teams strijden om het kampioenschap in hun poule. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met trainingen en recreanten. Maar op sommige momenten zijn er beperkt tot geen buitenbanen beschikbaar voor vrijspelen. Het gaat dan om een aantal vrijdagavonden vanaf 19:00, zaterdagen overdag en zondagen overdag. De competitiedata zijn hier te vinden. In de ClubApp kun je een aantal dagen van tevoren zien wat de daadwerkelijke beschikbaarheid is van de banen.

Wij wensen alle competitiespelers veel succes! Zit je niet in een competitieteam maar lijkt het je wel leuk om een keer in te vallen? Meld je dan aan voor de invallerslijst door een e-mail te sturen naar een van onderstaande e-mailadressen.

Groeten,

de technische commissie (regelt de competitie voor senioren, competitie.ddh@gmail.com) en

de jeugdcommissie (regelt de competitie voor junioren, jeugdtvddh@gmail.com)

Meer lezen
Maandagavond Toss weer van start
Brigit Arbman Brigit Arbman

Maandagavond Toss weer van start

Vanaf 1 april, Tweede Paasdag, begint iedere maandagavond het tossen weer vanaf 19:00 (voor seniorleden, dus 17+). Aan de hand van de aanwezige deelnemers wordt er een indeling gemaakt voor speelrondes van 3 kwartier. Het is fijn als je om 18:45 aanwezig kunt zijn voor het maken van de indeling.  

De toss is een prima manier om andere leden van de vereniging te leren kennen, dus aarzel niet, ook al ben je net begonnen met tennissen en/of nog niemand kent. Kom gezellig meedoen! Als je niet om 19:00 al kunt, kun je ook bij de latere rondes instromen.  

Iedere donderdagochtend vanaf 9:00 is er ook een toss met ook speelrondes van 3 kwartier.

Op de maandagavond zijn er tijdens de toss geen banen beschikbaar voor andere spelers. Als je wilt spelen op de maandagavond, word je dus ingedeeld door de toss-commissie om met andere leden een wedstrijdje te spelen. Vanaf 21:15 uur kunnen er banen worden vrijgegeven door de toss-commissie voor spelers die zelf willen spelen, mits deze niet door toss spelers worden gebruikt.

Als het regent is er geen toss. De leden kunnen dan individueel een binnenbaan afhangen.

Meer lezen
Start laddercompetitie
Brigit Arbman Brigit Arbman

Start laddercompetitie

De laddercompetitie is een jaarlijks terugkerende activiteit in het buitenseizoen van De Delftse Hout voor alle niveaus. Het is een leuke manier om mensen te leren kennen op de vereniging en natuurlijk om wedstrijdjes te spelen. Er zijn voor senioren twee verschillende laddercompetities waar je aan mee kunt doen: de enkelladder gemengd en de dubbelladder. Voorheen was er ook een enkel damesladder maar vanwege te weinig deelnemers is die stopgezet (dames kunnen gewoon voor de gemengde enkelladder inschrijven). Bij de dubbelladder schrijf je je met een vaste partner in. In de laddercompetitie word je ingedeeld op je eigen niveau en je kiest zelf wanneer je speelt.

De eerste ronde van de laddercompetitie start op maandag 1 april. Wil je in de eerste ronde gelijk meedoen, schrijf je dan op tijd in! Meer informatie over de laddercompetitie staat op de website en inschrijven doe je hier. Spelers die vorig jaar hebben meegedaan hoeven zich niet opnieuw aan te melden. Zij ontvangen een herinnering vóór de start van de eerste ronde.

Meer lezen
Recreatieve Senioren Competitie
Brigit Arbman Brigit Arbman

Recreatieve Senioren Competitie

De Recreatieve Senioren Competitie (RSC) is bedoeld voor 50-plussers in regio Den Haag. Het grote verschil met de reguliere competitie is dat de speeldagen van de RSC door de teams zelf bepaald worden en dat de resultaten niet mee tellen voor de speelsterkte.

De RSC wordt op doordeweekse dagen ('s morgens of 's middags) gespeeld in de periode van 10 juni tot en met 16 augustus 2024. Er is een herencompetitie, een damescompetitie en een gemengde competitie. Deelname is mogelijk in de categorieën 5 t/m 9. Een team bestaat uit minimaal 4 personen, en de indeling vindt plaats op basis van speelsterkte in poules van 4 of 5 teams. De speeldata worden in onderling overleg bepaald.

Voor deelname aan deze competitie kun je je (uiterlijk begin april) aanmelden bij Gerard Roth en Jos Kuijpers: gerardroth@telfort.nl /  jos.oost@ziggo.nl of 06-34423596 (Gerard) /  06-20453882 (Jos).

Meer lezen
Seizoensopening
Brigit Arbman Brigit Arbman

Seizoensopening

We openen het nieuwe seizoen op zaterdag 30 maart! De seizoensopening is van 11:00 tot 14:00. Alle leden zijn welkom, en neem ook gerust iemand mee. Er komt een tweedehands markt voor tennisattributen (kleding, rackets enz.), boeken en spellen. De opbrengst zal ten gunste komen van de vereniging. Heb je nog spullen voor de tweedehands markt? Dan kun je die inleveren op de club!

Op de seizoensopening zijn er ook spelletjes, clinics en andere activiteiten (afhankelijk van de weersomstandigheden). Kom gezellig langs en ontmoet je tennismaatjes en andere leden!

Meer lezen
Sponsor: Rotterdam The Hague Airport (abonneer je op de burennieuwsbrief)
Brigit Arbman Brigit Arbman

Sponsor: Rotterdam The Hague Airport (abonneer je op de burennieuwsbrief)

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is al jaren trotse sponsor van tennisvereniging De Delftse Hout! Wist je dat RTHA een digitale burennieuwsbrief heeft speciaal voor omwonenden van de luchthaven? Via deze nieuwsbrief word je maandelijks op de hoogte houden van het laatste nieuws en de actuele ontwikkelingen op de luchthaven. Daarnaast krijg je via de burennieuwsbrief ook de kans om je als eerste aan te melden voor de (Kinder)Burendag(en) en andere exclusieve evenementen.

Wil jij deze burennieuwsbrief ook ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan hier in.

Meer lezen
Bijeenkomst recreanten-tennis
Brigit Arbman Brigit Arbman

Bijeenkomst recreanten-tennis

Zoals beloofd op de bijeenkomst van 20 september 2023 (dit naar aanleiding van vragen over recreantentennis) is het een en ander in kaart gebracht en zijn data verzameld. Wij hebben nu een duidelijk beeld van de bezetting van de banen tijdens het buitenseizoen.

Wij nodigen u dan ook uit om een vervolgbijeenkomst bij te wonen en wel op woensdag 13 maart om 20:00 uur in het clubgebouw.

Meer lezen
Terugblik algemene ledenvergadering
Brigit Arbman Brigit Arbman

Terugblik algemene ledenvergadering

In de algemene ledenvergadering van dinsdag 13 februari 2024 is besloten de contributie gelijk te houden met de contributie van vorig jaar. De contributie zal medio maart geïncasseerd worden.

Meindert Wenting heeft de functie van Penningmeester overgedragen aan Taeke Wiersma en Berber Renckens zal het bestuur versterken als (voorlopig) algemeen bestuurder.

Meer lezen
Spelers gezocht voorjaarscompetitie
Brigit Arbman Brigit Arbman

Spelers gezocht voorjaarscompetitie

Voor enkele van de seniorenteams zijn we nog op zoek naar versterking voor de voorjaarscompetitie. We zoeken nog:

  • 1 dame of heer voor een 8&9 team op vrijdagavond, niveau 9

  • 1 dame voor een zaterdag gemengd team, niveau 7

Stuur een e-mail naar competitie.ddh@gmail.com als je geïnteresseerd bent of als je meer informatie wilt.

Meer lezen
Regiocup opvolgers gezocht
Brigit Arbman Brigit Arbman

Regiocup opvolgers gezocht

Dit jaar is het de Nootdorpse TC dat op 31 augustus en 1 september de 15e editie van de Regiocup zal organiseren op haar eigen park. Daarvoor zijn we vanuit De Delftse Hout op zoek naar opvolgers voor Rogier en Roy die het de afgelopen jaren met veel succes en plezier hebben georganiseerd. Heb je interesse of heb je nog vragen, laat het weten aan Roy (to_reach_roy@hotmail.com).

Meer lezen
Wintertoernooi 9 maart
Brigit Arbman Brigit Arbman

Wintertoernooi 9 maart

Na twee succesvolle wintertoernooien is het al weer tijd voor het laatste wintertoernooi van dit seizoen, met deze keer het thema 'Lentekriebels'.

Op zaterdag 9 maart van 19:00-22:00 worden in wisselende samenstellingen dubbelpotjes gespeeld. Voor, tussen en na het tennissen is er gezelligheid, onder het genot van verfrissende drankjes en heerlijke hapjes. Praktisch: het inschrijfgeld is 10 euro per persoon, contant te betalen bij aanvang van de avond. Hiervoor krijg je een avond tennis, 2 consumpties en een borrelhapje.

Ga jij voor een lekker avondje tennissen, of vrolijke prijzen? Schrijf je dan nu in door het formulier in te vullen.

Inschrijven kan tot en met vrijdag 8 maart 2024.

Meer lezen
Samenwerking Fitness & Health Club Delft
Brigit Arbman Brigit Arbman

Samenwerking Fitness & Health Club Delft

Sinds kort heeft de tennisvereniging een samenwerking met Fitness & Health Club Delft. Leden krijgen een korting van 15% procent op fitness abonnementen. Fitness & Health Club Delft is al 15 jaar een begrip in Delft en al 12 keer op rij winnaar van de verkiezing Fitnessclub van het jaar in de gemeente Delft. Zij bieden naast fitness ook een grote variatie in groepslessen aan en ook een bezoek aan de sauna behoort tot de mogelijkheden. 

In het clubhuis hangen posters in lijsten waar je door middel van een QR-code je kunt inschrijven voor een gratis proefles en een intakegesprek. Wil je fit het seizoen beginnen start je eigen trainingsprogramma bij Fitness & Health Club Delft.

Meer lezen
Terugblik op de Regiocup 2023
Brigit Arbman Brigit Arbman

Terugblik op de Regiocup 2023

Begin september organiseerde TV De Delftse Hout het jaarlijks terugkerende Regiocup toernooi. De zon keerde net op tijd terug om het toernooi tussen de Nootdorpse Tennis Club (NTC), Delftse Tennisbond (DTB), TV Pijnacker (TVP) en TV DDH nog extra glans te geven. Met een team van 53 fanatieke clubgenoten verloor Team DDH op zaterdag de halve finale van TV Pijnacker om zich op zondag te revancheren met winst op stadgenoot DTB en zo de rode lantaarn naar Delft west te sturen! Op zondag was TV Pijnacker met 14-11 te sterk voor NTC en pakte zo voor de 3e maal de Regiocup trofee. Het waren twee zinderende dagen waarop onze jongste leden zich etaleerde, bekende DDH-gezichten voor de nodige ervaring zorgde en 14 DDH-leden debuteerde in het Regiocup team. Maar het waren vooral de vrolijke smoelen en positieve geluiden die het weekend tot een succes maakte.

Op zaterdag was het lang spannend tussen TV Pijnacker en het in het traditioneel geel spelende Team DDH. Pas aan het einde van de dag ging Pijnacker door overwinningen van de sterk spelende Amber Keulemans en Monique Zuur er met de winst van door. Beide spelers zouden het hele weekend geen enkele wedstrijd verliezen. Zelfs nadat het beslissende 13e punt binnen was voor Pijnacker zorgt Ids Deinum met een ultieme inspanning voor nog meer spektakel. In de wedstrijd met de langste Regiocup supertiebreak ooit (19-17) pakte Casper Mooren helaas het 14e punt voor Pijnacker. Nadat de wedstrijden in de halve finales klaar waren was er nog een debuut. Enkele Team DDH-spelers klommen met rock-guru Loek van der Knaap op het podium en spelen een fraaie set van meer dan een uur voor de nagenietende spelers en supporters. Slechts een korte voorbereiding was nodig om Anika Duut van Goor en Maurice Bakker samen met Loek klassiekers uit de pop geschiedenis op hoog niveau voor te schotelen. Een vervolg met meer tennissende muzikanten vanuit de 4 teams kan komende jaren niet uitblijven...

DTB verloor in de halve finale van NTC en mocht het daarom op zondag tegen Team DDH opnemen. De opdracht van deze strijd om de derde plaats is juist om niet de rode lantaarn een jaar lang in het clubhuis te hoeven aanschouwen. Onze Delftse Houters waren erop gebrand om de rode lantaarn, die zij in 2022 voor het eerst in ontvangst namen, direct weer kwijt te raken! DDH snelde, mede dankzij de gemotiveerde jeugdspelers, met klinkende overwinningen in rap tempo naar een 12-5 voorsprong om uiteindelijk via de revelatie van deze zomer, Zoey Rayer, met een fraaie zege in de DE4 het beslissende 13e punt te pakken. Een monsterscore leek op komst maar de Regiocup zou de Regiocup niet zijn als DTB niet haar schouders rechtte en hierna de ene na de andere spannende pot weet te winnen en aan het einde van de zondagmiddag nog een 13-12 eindstand op het bord zet. Een schitterend voorbeeld van wat dit toernooi zo mooi en uniek maakt!

Dit jaar is het de Nootdorpse TC dat op 31 augustus en 1 september de 15e editie van de Regiocup zal organiseren op haar eigen park. Daarvoor zijn we vanuit De Delftse Hout op zoek naar opvolgers voor Rogier en Roy die het de afgelopen jaren met veel succes en plezier hebben georganiseerd. Heb je interesse of heb je nog vragen, laat het weten aan Roy (to_reach_roy@hotmail.com).

Meer lezen
Voorjaarscompetitie teams samengesteld
Brigit Arbman Brigit Arbman

Voorjaarscompetitie teams samengesteld

De afgelopen maanden hebben de TC (voor de senioren) en de JC (voor de jeugd) de teams samengesteld voor de voorjaarscompetitie. We hebben een recordaantal competitiespelers! Maar liefst 264 senioren en 85 junioren gaan in 63 teams competitie spelen op de dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Dat betekent dat bijna 30% van de leden van de vereniging competitie speelt! Wat het nog mooier maakt, is dat het is gelukt om iedereen die zich heeft opgegeven in een team te plaatsen.

Iedereen die zich heeft ingeschreven, heeft als het goed is bericht gehad met de teamindeling. Heb je dit niet gekregen, stuur dan een e-mail naar de TC (competitie.ddh@gmail.com) of JC (jeugdtvddh@gmail.com).  

Meer lezen
Alle buitenbanen dicht
Onno Posthumus Onno Posthumus

Alle buitenbanen dicht

Beste allen van de tennisvereniging,

Het zal jullie zeker niet ontgaan zijn dat er tot op heden amper buiten op baan 11 en 12 kon worden gespeeld. Ook nu is de conditie van de banen onvoldoende; de banen zijn te zacht. Zelfs als de weersomstandigheden sterk verbeteren lijkt het voorlopig voor de banen schadelijk om bespeeld te raken. De groundsmen zetten de komende periode alles op alles om de banen iets voor 1 april voldoende hard te krijgen. Om dit te bereiken hebben we moeten besluiten dat we de banen tot die tijd gesloten houden.

Stichting Tennispark De Delftse Hout

Meer lezen
Weekend Barmedewerker gezocht
Onno Posthumus Onno Posthumus

Weekend Barmedewerker gezocht

Weekend Barmedewerker gezocht! Vast op zaterdagavond kunnen werken.

Werkzaamheden:

  • drankjes inschenken

  • kassa werkzaamheden

  • aanvullen artikelen

  • gerechten maken. 

  • telefoon beantwoorden

  • reserveringen boeken

  • schoonmaaktaken

Etc. 

Let op! In de avonden werken. Heb je interesse dan kan je mailen naar: onno@tennisdelft.nl 

Loon:

  • 16 jaar 6,50 per uur

  • 17 jaar 7,50 per uur

  • 18 jaar 9,29 per uur

  • 19 jaar 10,62 per uur

  • 20 jaar 11,94 per uur

  • 21 jaar of ouder 13,27 per uur

Soort dienstverband: Parttime

Meer lezen
Nieuwe sponsor: Tennis Only
Brigit Arbman Brigit Arbman

Nieuwe sponsor: Tennis Only

Per 1 januari van dit jaar heeft De Delftse Hout een nieuwe sport-sponsor genaamd Tennis Only. Met deze nieuwe sponsor gaan we een partnership aan. We zijn erg blij en hopen dat zij een goede aanvulling zijn voor alles wat wij als leden nodig hebben om goed te kunnen tennissen. We hebben in december in goed overleg afscheid genomen van de oude sponsor iTennis in de Lier.

Tennis Only gaat ons voor de komende 3 jaar voorzien van alle tennisballen, ze leveren de giftcards voor de toernooien en kunnen ons voorzien van kleding.

Naast dit zijn we bezig met een unieke clubshop waar alle leden geheel vrijblijvend gebruik kunnen maken van een aanbieding op geselecteerde clubkleding. Wanneer de kleding geselecteerd is, gepast en besteld kan worden zal op tijd gecommuniceerd worden. Dit zal in ieder geval voor het komende seizoen plaatsvinden.

Als onderdeel van de nieuwe “Spaar voor jezelf, spaar voor de club” campagne ontvangt de partnerclub een cash-sponsoring op basis van de gerealiseerde jaaromzet van de club en haar leden. De aankoop van ballen, giftcards, clubkleding en overige worden meegerekend in het totaalbedrag. De leden profiteren van verschillende voordelen door het jaar heen dankzij het partnership met de club in de vorm van een spaarsysteem en incentives. Met het gespaarde bedrag zullen we ter zijner tijd wat terug kunnen doen voor de leden. We denken er nog over wat dit kan zijn.

Meer lezen