Terugblik op de Regiocup 2023

Begin september organiseerde TV De Delftse Hout het jaarlijks terugkerende Regiocup toernooi. De zon keerde net op tijd terug om het toernooi tussen de Nootdorpse Tennis Club (NTC), Delftse Tennisbond (DTB), TV Pijnacker (TVP) en TV DDH nog extra glans te geven. Met een team van 53 fanatieke clubgenoten verloor Team DDH op zaterdag de halve finale van TV Pijnacker om zich op zondag te revancheren met winst op stadgenoot DTB en zo de rode lantaarn naar Delft west te sturen! Op zondag was TV Pijnacker met 14-11 te sterk voor NTC en pakte zo voor de 3e maal de Regiocup trofee. Het waren twee zinderende dagen waarop onze jongste leden zich etaleerde, bekende DDH-gezichten voor de nodige ervaring zorgde en 14 DDH-leden debuteerde in het Regiocup team. Maar het waren vooral de vrolijke smoelen en positieve geluiden die het weekend tot een succes maakte.

Op zaterdag was het lang spannend tussen TV Pijnacker en het in het traditioneel geel spelende Team DDH. Pas aan het einde van de dag ging Pijnacker door overwinningen van de sterk spelende Amber Keulemans en Monique Zuur er met de winst van door. Beide spelers zouden het hele weekend geen enkele wedstrijd verliezen. Zelfs nadat het beslissende 13e punt binnen was voor Pijnacker zorgt Ids Deinum met een ultieme inspanning voor nog meer spektakel. In de wedstrijd met de langste Regiocup supertiebreak ooit (19-17) pakte Casper Mooren helaas het 14e punt voor Pijnacker. Nadat de wedstrijden in de halve finales klaar waren was er nog een debuut. Enkele Team DDH-spelers klommen met rock-guru Loek van der Knaap op het podium en spelen een fraaie set van meer dan een uur voor de nagenietende spelers en supporters. Slechts een korte voorbereiding was nodig om Anika Duut van Goor en Maurice Bakker samen met Loek klassiekers uit de pop geschiedenis op hoog niveau voor te schotelen. Een vervolg met meer tennissende muzikanten vanuit de 4 teams kan komende jaren niet uitblijven...

DTB verloor in de halve finale van NTC en mocht het daarom op zondag tegen Team DDH opnemen. De opdracht van deze strijd om de derde plaats is juist om niet de rode lantaarn een jaar lang in het clubhuis te hoeven aanschouwen. Onze Delftse Houters waren erop gebrand om de rode lantaarn, die zij in 2022 voor het eerst in ontvangst namen, direct weer kwijt te raken! DDH snelde, mede dankzij de gemotiveerde jeugdspelers, met klinkende overwinningen in rap tempo naar een 12-5 voorsprong om uiteindelijk via de revelatie van deze zomer, Zoey Rayer, met een fraaie zege in de DE4 het beslissende 13e punt te pakken. Een monsterscore leek op komst maar de Regiocup zou de Regiocup niet zijn als DTB niet haar schouders rechtte en hierna de ene na de andere spannende pot weet te winnen en aan het einde van de zondagmiddag nog een 13-12 eindstand op het bord zet. Een schitterend voorbeeld van wat dit toernooi zo mooi en uniek maakt!

Dit jaar is het de Nootdorpse TC dat op 31 augustus en 1 september de 15e editie van de Regiocup zal organiseren op haar eigen park. Daarvoor zijn we vanuit De Delftse Hout op zoek naar opvolgers voor Rogier en Roy die het de afgelopen jaren met veel succes en plezier hebben georganiseerd. Heb je interesse of heb je nog vragen, laat het weten aan Roy (to_reach_roy@hotmail.com).

Vorige
Vorige

Samenwerking Fitness & Health Club Delft

Volgende
Volgende

Voorjaarscompetitie teams samengesteld