Afhangen en spelen

Met behulp van het digitale afhangbord in het clubhuis (bij de trap naar beneden) kun je met je KNLTB-ledenpasje een baan afschrijven. Het afhangbord bestaat uit een touchscreen met een kaartlezer. Je kiest met je medespeler(s) een baan, haalt de spelerspassen door de kaartlezer en de baan is gereserveerd. Het afhangreglement heeft tot doel om duidelijkheid te bieden en het afhangen zo goed en eerlijk mogelijk te laten verlopen.

Je kan ook afhangen met behulp van de ClubApp. Meer dan de helft van de leden heeft de app inmiddels geactiveerd. Lees alles over de installatie en het gebruik van de app in het bericht over de Clubapp

Wanneer is het druk?

Het is het drukst op het park op doordeweekse avonden. Dit geldt in het bijzonder tijdens de competitieperiode in het voorjaar (april-juni). Zodra de banen bespeelbaar zijn wil iedereen weer buiten een balletje slaan. De trainingen starten en vanwege de competitie wordt er extra gespeeld en getraind. Op maandagavond wordt er getosst en zijn er geen buitenbanen voor recreatie beschikbaar. Dat alles bij elkaar maakt het die eerste weken op het gravel niet makkelijk. Omdat leden van april tot oktober ook in de hal kunnen afschrijven op basis van beschikbaarheid kan er gelukkig extra baancapaciteit worden gebruikt.

Vanaf half tien wordt het rustiger. Er liggen dan zelfs regelmatig banen leeg. En dat terwijl er toch tot 23.00u doorgespeeld kan worden.
Houdt u niet van wachten en is het geen probleem later op de avond te spelen? Kom dan vanaf bijvoorbeeld 21.00u naar het park. De kans is groot dat u na 21.30u ongestoord kunt blijven spelen tot 23.00u. Op die manier kunnen we het spelen ook beter spreiden.

Zodra de voorjaarscompetitie er op zit (vanaf het eerste weekend van juni) wordt het een stuk rustiger. Op bepaalde tijdstippen halveert de baanbezetting zelfs bijna.

 

Competitiedagen

Op competitiedagen is er slechts beperkte mogelijkheid om vrij te spelen op de buitenbanen. Van april tot en met oktober kunnen leden wel vrijspelen in de hal, op basis van beschikbaarheid. Hiervoor zijn aparte binnenschoenen noodzakelijk.

Op zaterdagochtend zijn meestal wel 1 of 2 banen (binnen of buiten) voor vrij spelen beschikbaar. Dit is wel afhankelijk van het schema van de betreffende dag, het aantal thuis spelende teams is namelijk veranderlijk. Na 13.00u worden alle buitenbanen voor de seniorencompetitie gebruikt. Aan het eind van de middag beginnen de wedstrijden tegen het einde te lopen, wat betekent dat vanaf ongeveer 18.00u weer banen beschikbaar komen voor vrij spelen.

Op zondagochtend tot 10.00u kan er beperkt vrij gespeeld worden vanwege de jeugdcompetities. Over het algemeen komen hier vanaf ongeveer 17.00u ‘s middags de eerste recreantenbanen vrij.