Vereniging

Tennisvereniging De Delftse Hout is een krachtige en bruisende vereniging waar recreatief wordt getennist, ruimte is voor prestatief tennis en recreëren centraal staat. De vereniging is opgericht op 27 december 1990 en is de grootste tennisvereniging in Delft en omgeving.

Op ons prachtige park spelen ongeveer 1000 leden (variërend in leeftijd van 5 tot 85 jaar) op een gemoedelijke manier met elkaar. Veel verschillende groeperingen die in een open sfeer tennissen, maken het mogelijk dat je altijd wel aansluiting vindt binnen onze tennisclub. Je kunt met anderen kennismaken door deel te nemen aan één van de vele activiteiten die op onze vereniging plaatsvinden, zoals tossen op maandagavond of donderdagochtend, het clubtoernooi, interne clubcompetitie of andere recreatieve toernooien. Als je ambitie verder reikt bestaat de mogelijkheid om competitie te spelen, zowel in het voorjaar als najaar. Ook is het mogelijk om in het voorjaar overdag damescompetitie te spelen (op dinsdag of donderdag) of in de zomer overdag deel te nemen aan de zogenaamde veteranencompetitie (boven de 50 jaar).

Ook onze ongeveer 250 jeugdleden genieten van lessen, vrij spelen, competitieve en toernooien. Daarnaast kun je ook meegaan met het jeugdkamp in de zomervakantie, pret maken in de chille openingsnacht of een bezoekje brengen aan het ABN AMRO toernooi.

Kortom, zoek je een leuke tennisvereniging? Bij Tennisvereniging De Delftse Hout zit je goed.
Wil je eerst een rondleiding op het park of wil je verdere informatie, bel Willem van Adrichem 015-3694985 of Anne Cazemier 06-51557702.

Hieronder en verder op de site is nog veel meer informatie over onze vereniging te vinden. Klinkt dit allemaal niet verkeerd? Kijk dan eens hier voor meer informatie over het lidmaatschap of kom eens langs op ons park aan het Laantje van Levenslust 2 in Delft!

Aantal banen en speelmogelijkheden

Er liggen twaalf gravelbanen op ons park (dat beheerd wordt door de Stichting De Delftse Hout). Het is mogelijk van ’s ochtends negen uur tot ’s avonds elf uur te tennissen (de gravelbanen zijn verlicht!). Mocht het in de zomer regenen, dan zijn er een groot aantal uren banen beschikbaar in de hal (met 8 tapijtbanen) die ook op het park is gelegen. Zie Spelen voor meer informatie over spelen op het park.

Pasjes en afschrijfsysteem

Bij de Delftse Hout werken we met een digitaal afschrijfsysteem. Zodra je gegevens verwerkt zijn bij de KNLTB en je betaling binnen is, ontvang je je eigen persoonlijke KNLTB-pas (met foto) waarmee je banen kunt afhangen. Word je tijdens het lopende zomerseizoen lid dan ontvang je een brief op vertoon waarvan je tijdelijk kunt afschrijven.
Je kunt met je pas een baan afschrijven voor een half uur (bij een enkel) of drie kwartier (bij een dubbel). Als je door nieuwe spelers van de baan wordt afgehaald, kun je gewoon weer voor een volgende periode afspreken. Zie Afhangen voor meer informatie over het afschrijven van een baan.

Tennistraining

Leden van de vereniging kunnen tennisles krijgen via de sterk bij de vereniging betrokken (club-) trainers van Tennisschool Tennistops. Je wordt zoveel mogelijk op vergelijkbaar niveau ingedeeld en kan op deze manier ook weer speelmaatjes ontmoeten. Uiteraard kan je ook worden ingedeeld met een vriend(in). Voor meer informatie zie de pagina Training.

Tennisactiviteiten

De vereniging organiseert vele activiteiten zoals tossen (waarbij je wordt ingedeeld met spelers van hetzelfde niveau), recreatieve toernooien en de interne clubcompetitie op zondagavond. Jaarlijks in juni wordt een Open Toernooi georganiseerd en uiteraard mag je het clubtoernooi (eind van de zomervakantie) niet missen!
Zie voor een compleet overzicht de pagina Activiteiten.

Hoewel de vereniging hoofdzakelijk een recreatief karakter draagt, biedt ze zeker mogelijkheden om mee te doen aan de KNLTB-competities voor senioren, veteranen, jeugd en dames. Dit betreft zowel de voorjaars- als de herfstcompetitie. Meer informatie over de competitie kun je hier vinden.

Natuurlijk worden ook voor de jeugd veel activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het Jeugdherfsttoernooi in de hal. Kijk hier voor meer informatie over de Jeugd.

Contributie

De Delftse Hout kent verschillende vormen van lidmaatschap: jeugdleden, seniorleden (volwassenen), dagleden en donateurs. De bedragen en toelichting voor de contributie vind je onder Lidmaatschap. Word je tijdens het lopende seizoen lid, dan betaal je een gereduceerd tarief (afhankelijk van het aantal maanden). Bij incasso betaling ontvang je (behalve voor de mini-jeugdleden) een korting van tien euro. In het eerste jaar van aanmelding geldt dit alleen als je je vóór 15 maart aanmeldt.

Winterseizoen

Om de onderlinge contacten te onderhouden, worden er gedurende het winterseizoen
een aantal activiteiten georganiseerd. Op een of meerdere zaterdagavonden is er een recreatief toernooi in de hal. De Stichting organiseert daarnaast op zaterdag en zondag in de middaguren een competitie in de hal, waar ook veel leden van clubs uit de regio aan mee doen. Ook voor de jeugd is er een aantal toernooien.

Vrijwilligers

Hoewel onze vereniging geen bardienst kent, zijn er meer dan 120 vrijwilligers actief. Op allerlei manieren dragen zij een steentje bij om bijvoorbeeld het clubtoernooi of open toernooi te organiseren, G-tennis te realiseren, sponsors te werven, het jeugdkamp tot stand te brengen, klusjes uit te voeren of in het bestuur de grote lijnen te verzorgen. Het is ook een leuke manier om anderen te leren kennen en je eigen kwaliteiten te bewijzen of uit te breiden. Voor meer informatie zie Vrijwilligers.

Meer informatie

Elders op deze website kun je alle benodigde informatie vinden (zoals huishoudelijk reglement, baanbezetting, jaaragenda en activiteiten). Als lid ontvang je regelmatig een e-mail met hierin onder andere de laatste actualiteiten en informatie over aankomende evenementen en hoe je je daarvoor in kunt schrijven.
Ook via facebook kun je volgen wat er op onze vereniging gebeurt: ‘https://www.facebook.com/tennisverenigingdedelftsehout’ (of zoek op facebook naar Tennisvereniging De Delftse Hout).

Klachtencommissie

Sinds de ALV in januari 2018 kent TV De Delftse Hout officieel een klachtencommissie. De klachtencommissie bestaat uit Han de Lange, Yvon van Houdt en Thom Dielen. Via email kan met de commissie contact worden opgenomen. De commissie behandelt klachten volgens een vast stappenplan en een vastgesteld reglement.

Zomerchallenge

Leden van andere sportverenigingen kunnen in de maanden juni, juli en augustus tegen gereduceerd tarief lid worden bij TV De Delftse Hout. Zij krijgen 4 lessen van een gecertificeerde trainer, kunnen afhangen op de vrije banen en zijn gerechtigd om toernooien te spelen! Het lidmaatschap stopt in september automatisch. Aanmelding kan via het online inschrijfformulier. Voor meer informatie over deze aantrekkelijke aanbieding kan je contact opnemen met Willem van Adrichem 015-3694985 of kom langs op het park. Het adres is Laantje van Levenslust 2, Delft. De bar is altijd open en het barpersoneel is altijd bereid verder te helpen.