Tenniskids Competitie

Tenniskids competitie Jeugd t/m 12 jaar
(Rood, Oranje en Groen)

Naast leuke en uitdagende trainingen op de club kunnen kinderen ook deelnemen aan een competitie. Speciaal voor de kinderen is er de Tenniskids competitie. Deze competitie is zo ingericht dat ieder kind hier aan kan deelnemen, ongeacht zijn of haar niveau.

De tenniskids competitie is volledig afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van een kind. Dit zien we terug in de verschillende fases, Rood, Oranje en Groen, waaruit Tenniskids bestaat. Bij iedere kleur (ballen) horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten, waardoor kinderen tennis snel en laagdrempelig leren spelen.

Wil je nog meer lezen over de verschillende kleuren? Meer informatie over Tenniskids Rood, Oranje en Groen lees je in de Tenniskids Ouderfolder.

Voorjaars- en /of Najaarscompetitie

Bij de tenniskids competitie is het mogelijk om aan de voorjaarscompetitie en/of de najaarscompetitie mee te doen. De voorjaarscompetitie is van eind maart/ begin april tot eind mei/ begin juni. De najaarscompetitie start in september en loopt door tot eind oktober/ begin november. Voor beide competities geldt een aparte inschrijvingsprocedure.

 

De Junioren competitie 13 t/m 17 jaar bestaat uit:

 • meisjescompetitie, 
 • jongenscompetitie, en 
 • gemengde competitie.

Waar, welke dag en hoeveel tijd?

De competitie vindt plaats op zondagen (ochtend). Een ochtend duurt gemiddeld voor:

 • Rood: 1 - 1 ½  uur, 
 • Oranje: 2 - 2 ½  uren, 
 • Groen de gehele ochtend. 

Ieder team wordt ingedeeld in een poule met clubs in de regio 

 • Voor Rood en Oranje geldt: Iedere zondag is 1 club gastheer en komen alle teams wedstrijden hier spelen. De thuisspelende club zorgt voor de wedstrijdindeling die dag. 
 • Voor Groen geldt: dat zij iedere week tegen een ander team spelen. 

De KNLTB draagt zorg voor de poule indeling. Deze indeling wordt bekend gemaakt via DTB en is met de planning ook te vinden op de site van de KNLTB. Voor vragen kun je ook terecht bij de jeugdcommissie van DDH: jeugdtvddh@gmail.com 

De speeldata voor de voorjaarscompetitie 2021 zijn reeds bekend en kunnen op de Speeldata voorjaarscompetitie worden ingezien.

Wijze van inschrijving, indeling en kosten

Om deel te nemen aan de competitie, moet ieder kind individueel worden ingeschreven. Bij deze inschrijving dient aangegeven te worden of je in een “vast” team wil spelen of dat je alleen als reservespeler genoteerd wil staan. Wanneer er gekozen wordt voor een “vast” team dan rekent de club erop dat je de intentie hebt om alle competitiedagen aanwezig te zijn. Helaas zijn er in de competitieperiode vaak vakanties gepland. Het is erg belangrijk om evt. verhinderingen zo snel mogelijk door te geven, zodat wij tijdig voor vervanging kunnen zorgen.

De trainers van de club stellen aan de hand van de inschrijvingen de competitieteams. De ploeggrootte is: 

 • Rood: minimaal 1 en maximaal 6 kinderen. 
 • Oranje: minimaal 2 en maximaal 6 kinderen. 
 • Groen: minimaal 4 en maximaal 6 kinderen. 

Jongens en meisjes spelen door elkaar. Er zijn aan de inschrijving en deelname aan de Tenniskidscompetitie een bijdrage ca. 

 • Rood: Gratis
 • Oranje en Groen: 60 - 80 euros per team

Wat wordt er van u als ouder verwacht?

Per team dient er één ouder teamcaptain te zijn, met name om de organisatie (vervoer etc.) en communicatie (met DDH) vlot te laten verlopen. Wanneer uw dochter/zoon op DDH competitie speelt verwacht DDH tevens dat er minimaal 1 ouder per team beschikbaar is om de ochtend vlot te laten verlopen.

Bij de groene competitie is de teamcaptain tevens verantwoordelijk voor het noteren van de uitslagen in de digitale omgeving van de KNLTB. 

Wij hopen jullie natuurlijk allemaal te treffen tijdens de verschillende competities en ontvangen dan ook graag van alle jeugdleden (ouders) een reactie via onderstaande link. De inschrijving sluit op 14 december.