Junioren (Geel)

Tenniscompetitie Junioren (Geel)

Bij de tenniscompetitie Junioren is het mogelijk om aan de voorjaarscompetitie en/of de najaarscompetitie mee te doen. De voorjaarscompetitie is van eind maart/ begin april tot eind mei/ begin juni. De najaarscompetitie start in september en loopt door tot eind oktober/ begin november. Voor beide competities geldt een aparte inschrijvingsprocedure.

De speeldata voor de voorjaarscompetitie 2021 zijn reeds bekend en kunnen op de Speeldata voorjaarscompetitie worden ingezien.

Bij de tenniscompetitie Junioren zijn er twee verschillende leeftijdsgroepen met daarbij ook verschillende competitie indelingen.

Junioren 11 t/m 14 jaar

In de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar spelen jongens en meisjes door elkaar en mét en tegen elkaar. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Het team speelt 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen.

Junioren 13 t/m 17 jaar

De Junioren competitie 13 t/m 17 jaar bestaat uit:

  • meisjescompetitie, 
  • jongenscompetitie, en 
  • gemengde competitie.

Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Bij de meisjes- en jongenscompetitie speelt een team 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen. Bij de gemengde competitie worden er 2 jongens enkelpartijen, 2 meisjes enkelpartijen en 2 gemengd dubbelpartijen gespeeld.

Meer informatie over hoe de junioren competitie is ingericht en met welke spelregels er gespeeld wordt is te vinden bij Junioren competitie.

Waar, welke dag en hoeveel tijd?

De competitie vindt plaats op: 

  • Zaterdag: Gemengd 13 t/m 17 jaar (2 singles, 2 dubbels en 1 mix)
  • Zondag: Gemengd, Jongens en Meisjes t/m 14: Hoofdklasse, 1e en 2e klasse
  • Zondag: Gemengd, Jongens en Meisjes t/m 17: Hoofdklasse, 1e en 2e klasse

Gemiddeld dient er rekening gehouden te worden met een tijdsduur van 4 ½ uur per competitiedag. De KNLTB draagt zorg voor de poule indeling. Deze indeling wordt bekend gemaakt via DDH en is met de planning ook te vinden op de site van de KNLTB. Voor vragen kun je ook terecht bij de jeugdcommissie van DDH: jeugdtvddh@gmail.com

Wijze van inschrijving, indeling en kosten

Om deel te nemen aan de competitie, moet ieder kind individueel worden ingeschreven. Bij deze inschrijving dient aangegeven te worden of je in een “vast” team wil spelen of dat je alleen als reservespeler genoteerd wil staan. Wanneer er gekozen wordt voor een “vast” team dan rekent de club erop dat je de intentie hebt om alle competitiedagen aanwezig te zijn. Helaas zijn er in de competitieperiode vaak vakanties gepland. Het is erg belangrijk om evt. verhinderingen zo snel mogelijk door te geven, zodat wij tijdig voor vervanging kunnen zorgen.

De trainers van de club stellen aan de hand van de inschrijvingen de competitieteams van minimaal 5 kinderen samen. Er zijn aan de inschrijving en deelname aan deze tenniscompetitie een bijdrage ca. 70 - 80 euros per team. 

Om deel te nemen aan deze competitie moet je lid zijn van tennisvereniging de Delftse Hout en in het bezit zijn van een ledenpas.

Wat wordt er van u als ouder verwacht?

Per team dient er één ouder teamcaptain te zijn, met name om de organisatie (vervoer etc.) en communicatie (met DDH) vlot te laten verlopen. Tevens is de teamcaptain verantwoordelijk voor het noteren van de uitslagen in de digitale omgeving van de KNLTB. 

Wij hopen jullie natuurlijk allemaal te treffen tijdens de verschillende competities en ontvangen dan ook graag van alle jeugdleden (ouders) een reactie via onderstaande link. De inschrijving sluit op 14 december.