Competitie

Tenniscompetitie Jeugd (Tenniskids) en Junioren

Op dit moment is het spelen én organiseren van wedstrijdjes niet toegestaan als gevolg van de geldende Corona maatregelen. Toch kijken we alvast vooruit naar 2021 en beginnen we met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, in de goede hoop dat we volgend jaar weer competitie en toernooitjes kunnen spelen.

Voor nu staat gepland dat de Tenniskids voorjaarscompetitie op zondag 28 maart 2021 van start zal gaan voor Rood en Oranje. Op zondag 11 april start de competitie voor Groen en de junioren. De exacte speeldata zijn reeds bekend en deze zijn op Speeldata voorjaarscompetitie terug te vinden.

Gele kids, KNLTB competitie jeugd vanaf 11 jaar

In de voorjaarscompetitie speelt de jeugd in de volgende leeftijdscategorieën competitie:

  • 11 t/m 14 jaar en 11 t/m 17 jaar. De speeldagen voor de jeugd zijn zaterdag en zondag. Deze competitie wordt door de KNLTB georganiseerd.
  • In teams van 4 à 6 jongens/meisjes vinden er 7 ontmoetingen plaats met andere clubs uit de regio (de helft thuis en de helft uit).
  • Per speeldag worden er 4 singles en 2 dubbels gespeeld of bij een mix team 2 singles en 3 dubbels
  • Er zijn competitiesoorten voor elke leeftijd en niveau.

Lees meer

Tenniskids competitie Jeugd t/m 12 jaar (Rood, Oranje en Groen)

De KNLTB werkt met een nieuw systeem waarbij kinderen van een bepaalde leeftijd vast in een zogenaamde ‘kleur’ spelen.

Rode kids

Dit zijn kinderen in de leeftijd t/m 9 jaar. Zodra kinderen 8 jaar zijn is het mogelijk om over te gaan naar een oranje baan. Dit hoeft echter niet. Als kinderen nog niet toe zijn aan een oranje baan is het mogelijk om op de rode baan te blijven spelen.

Lees meer

Oranje kids

Oranje kids zijn kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar. Veel kinderen beginnen op een latere leeftijd en dus is het goed dat er de mogelijkheid blijft bestaan dat die kinderen t/m 11 jaar in oranje spelen. In de praktijk kunnen dus oranje kinderen van 8 jaar tegen meer beginnende oranje kinderen van 11 jaar spelen.

Lees meer

Groene kids

Vanaf 10 jaar is het mogelijk om met de groene bal op de groene baan te spelen. Dit kan in KNLTB wedstrijden t/m het 12e jaar. 

Lees meer

Dit jaar vragen we aan u als ouder of begeleider om onderstaand deelnameformulier in te vullen. Wij hopen jullie natuurlijk allemaal te treffen tijdens de verschillende competities. Alvast dank!

 

Er wordt niet altijd bij TV de Delftse Hout gespeeld. De trainers en JC delen de kinderen in de juiste kleuren en niveau.
Om competitie te spelen moet je lid zijn van De Delftse Hout en in het bezit zijn van een KNLTB-pas.