Activiteiten

Jeugdactiviteiten

Het gehele jaar door worden er diverse activiteiten georganiseerd. In het clubblad, de jeugdhoek en op de website kun je de data van deze activiteiten en de inschrijfformulieren vinden. Hieronder omschrijven wij een aantal activiteiten die ieder jaar worden georganiseerd. Uiteraard proberen wij nog extra activiteiten te plannen, dus hou je mail, de website en facebook in de gaten.

ABN AMRO Toernooi

Ieder jaar wordt er een uitje georganiseerd naar de Kidsday van het ABN AMRO toernooi. Tijdens de middag wordt er gekeken naar de tenniswedstrijden en natuurlijk gejaagd op handtekeningen van beroemde tennissers. De middag eindigt op de club met een gezamenlijke patatje. 

De openingsnacht

We starten het seizoen traditioneel met de openingsnacht. Deze nacht vindt meestal eind maart plaats. Een team van enthousiaste oudere jeugd organiseert ‘s avonds een verrassingsactiviteit buiten het park (bijvoorbeeld bowlen, squashen, schaatsen, lasertennis, bungee-soccer of lasergamen). Daarna komen we terug op het park en worden de bedden opgemaakt voor een nachtje ‘slapen’ in de hal. We sluiten af met een lekker ontbijtje. Alle jeugdleden zijn welkom! 

KIA Tenniskids Competitie

De KNLTB is met een nieuwe opzet voor het jeugdtennis in Nederland gestart, genaamd “KIA Tenniskids Competitie”. In het kort is het doel om kinderen beter te leren tennissen en te enthousiasmeren om vaker te tennissen en liefst in wedstrijd verband. In de praktijk betekent dit dat kinderen ingedeeld worden op leeftijd en op speelsterkte in de hoofdcategorieën Rood en Oranje. Deze kleuren corresponderen met de gekleurde ballen, rood, oranje, of groen. Hierbij hoort ook een andere competitie opzet. De competitie voor de categorieën Rood en Oranje wordt het hele jaar door gespeeld op zondagochtend.. Ook de jeugd van de Delftse Hout doet mee aan deze nieuwe competitie

Voorjaarscompetitie

KNLTB voorjaarscompetitie wordt op zaterdag en zondag gespeeld, van april tot juni. Ook de rode, oranje en groene competitie wordt tegelijkertijd gespeeld.

Open Jeugdtoernooi

In juni wordt op ons park een Open jeugdtoernooi georganiseerd. Hier worden in verschillende leeftijdscategorieën enkels en dubbels gespeeld. Veel kinderen, ook van andere verenigingen doen hier aan mee. 

Tenniskamp

Ieder jaar in de eerste week van de zomervakantie gaan we op jeugdkamp. Van maandag tot en met vrijdag logeren we op een kampeerboerderij ergens in Nederland. Deze week gaat het vooral om het hebben van een hele hoop lol (en we tennissen ook nog een beetje). Vanaf ongeveer 8 jaar mag je mee.

Jeugdtrainingsweek

De laatste week van de vakantie wordt er een jeugdtrainingsweek georganiseerd door de trainers. De jeugdleden kunnen dan tegen een kleine vergoeding trainingen volgen van 2,5 uur. Elke dag wordt er op een specifiek punt getraind. Onder andere conditie- en tactiek training komen aan de beurt. Afgelopen jaar deden er per dag 20 tot 30 jeugdleden mee.

Clubkampioenschappen

Eind augustus of begin september zijn de clubkampioenschappen. Alle leden van de de Delftse Hout kunnen hieraan meedoen. Gedurende twee weken speel je wedstrijdjes tegen je clubgenoten. Er zijn verschillende onderdelen: enkel, dubbel en mix. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de diverse speelsterktes en hoe lang je al speelt. Tijdens de clubkampioenschappen wordt er voor de allerkleinsten, die nog niet met het grote toernooi kunnen meedoen, een mini-minitennistoernooi georganiseerd.

Najaarscompetitie

Half september begint de najaarscompetitie van de KNLTB. In tegenstelling tot het voorjaar speelt de middelbare school jeugd alleen op de zondag. Ook de rode, oranje en groene competitie wordt op zondag gespeeld.

In het totaal hebben er in 2021 21 teams van de Delftse Hout meegedaan, op de verschillende speeldagen. Er werden veel mooie partijen gespeeld en voor sommige teams bleef het tot het eind spannend.

Ouder-kindtoernooi 

In de zomer/herfst wordt er ieder jaar een toernooi georganiseerd waar je samen met je vader/moeder of een andere senior kunt spelen. Kun je geen ouder of bekende bereid vinden om met je te spelen dan kunnen wij altijd wel een ‘inval’ ouder voor je regelen. Meestal sluiten we de middag met een gezamenlijk BBQ.

Wintercompetitie

In het winterseizoen wordt er een dubbel competitie georganiseerd door de Stichting Tennispark de Delftse Hout. Je kan je met een speelmaatje opgeven voor deze competitie in de hal. Je speelt eens in de twee weken een dubbel van een uur. De inschrijfformulieren staan op de balie van de Stichting en in het folderrek naast het afhangbord.

Het open jeugd-herfst-toernooi

Tijdens de herfstvakantie wordt het open herfsttoernooi georganiseerd. Dit is het grootste indoor herfsttoernooi van Nederland en is voor jeugdleden van alle verenigingen van Nederland. De wedstrijden duren een uur. Enkele weken voor het toernooi liggen er inschrijfformulieren in de jeugdhoek en ontvang je mail.

Sinterklaasochtend

Eind november wordt het Sinterklaasfeest gevierd op de Delftse Hout. We spelen tennis, diverse spelletjes en wie weet komt ook de Sint wel langs. Afgelopen jaar was het met 70 deelnemers een ware happening op het park. De jonge en (wat) oudere jeugd heeft getennist met de pieten. Tijdens het dobbelspel werd er druk om cadeautjes gestreden. En als afsluiting werd er ook nog een groepsspel gespeeld.

Oliebollentoernooi

Tijdens de kerstvakantie wordt het oliebollentoernooi georganiseerd. Je speelt dan een aantal wedstrijden en tussen de wedstrijden door kun je genieten van een lekkere oliebol. Het is een gezelligheidstoernooi, dus iedereen kan hieraan meedoen. Natuurlijk worden er volop oliebollen gegeten.

Toernooien in de regio

Gedurende het seizoen worden er bij verschillende verenigingen in het land toernooien georganiseerd. Er zijn toernooien voor alle leeftijden en niveaus. Je kunt hieraan meedoen als je in het bezit bent van een KNLTB lidmaatschapspas. Kijk voor informatie op:

www.knltb.nl
www.toernooi.nl