Interne clubcompetitie

Op zondagavond wordt in het tennisseizoen (april t/m oktober) een interne dubbelcompetitie georganiseerd voor recreatieve tennissers in de categorie 6/7/8/9.

De deelnemende teams worden in twee groepen verdeeld en spelen om de 14 dagen. Banen worden voor deze interne competitie gereserveerd van 19.00 tot 21.00 uur. Je kunt dus zonder onderbreking de partij uitspelen. Een partij duurt 2 sets en een eventuele 3e set wordt gespeeld als super tiebreak (als je wel een gewone 3e set wilt spelen dan mag dat, als de tegenstander akkoord gaat).

Ben je verhinderd op de datum waarop gespeeld dient te worden, dan moet er een invaller geregeld worden. Bij afgekeurde banen worden de wedstrijden aan het eind van het wedstrijdschema ingehaald. Je kunt je als koppel (damesdubbel, herendubbel of mix) of individueel inschrijven met vermelding van speelsterkte, e-mail adres en telefoon nr. Als je individueel inschrijft, dan probeert de organisatie een teamgenoot voor je te zoeken.

De competitie loopt van april t/m oktober, minus 5-6 weken zomerstop. Indeling vindt plaats op sterkte. Het kan zijn dat een herenteam tegen een dames- of mixteam speelt. Blijkt de indeling niet goed te zijn, dan proberen we dit zo snel mogelijk te corrigeren.

Het seizoen wordt opgedeeld in 2 of meer delen (afhankelijk van het aantal aanmeldingen), waarbij er gepromoveerd en logisch ook gedegradeerd kan worden. De kosten van deze competitie bedragen helemaal niets en daarnaast speelt men alleen maar thuiswedstrijden. De ideale competitie dus. Je moet wel zelf voor ballen zorgen.

Zodra je je weer kunt aanmelden voor de interne clubcompetitie, dan lees je dat hier.